Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Maak je keuken en badkamer kerstproof

Het zijn - naast de woonkamer natuurlijk - dé twee plekken in huis waar je de komende feestmaand ongetwijfeld veel tijd doorbrengt. De keuken waar je heerlijke hapjes en gerechten op tafel tovert en de badkamer waar jij je kunt ontspannen en klaarmaakt voor die gezellige dagen en avonden. Wij helpen je om zowel de keuken als badkamer helemaal kerstproof te maken.

Kerstsferen in de keuken

Dit jaar mogen we helemaal los met de kerstsfeer in huis. Het kan niet gek genoeg met mooie ornamenten in de kerstboom, overal lichtjes en gezellige kersthuisjes of hele kerstdorpen in huis. Maar hoe breng je die kerstsfeer nou in de keuken en de badkamer? In deze blog een paar tips!

  1. Een goede tip is om eerst ruimte te maken. Berg alles op wat je deze feestmaand niet nodig hebt op en maak ruimte en orde in je keukenkasten en lades. Zo heb je weer overzicht en heb je alvast rust in je keuken gecreëerd voor de feestdagen.
  2. Nu is het tijd om de keuken te versieren. Met leuke kerstverlichting, dinerkaarsen (zelfs verkrijgbaar in LED), een mooie kerstster breng je al direct meer sfeer, licht en warmte in huis.
  3.  Kijk vervolgens eens goed naar je vensterbank, wandplank of nisjes in de keuken waar je iets anders op kunt zetten. Dat kan kerstdecoratie zijn, maar ook gouden accessoires, je mooiste glazen, een heerlijke wijn of seizoensproducten zoals winterthee. 
  4. Onthoud deze als je gaat shoppen voor sfeervolle spulletjes: heb jij een stoer keukenblad van bijvoorbeeld graniet, marmer of betonlook, dan creëer je met warme materialen en kleuren een mooi contrast. Vergeet tot slot natuurlijk niet om je tafel tijdens de feestdagen mooi te dekken!

Verbindende factor

Heb je een open keuken, dan heb je in deze laatste maand van het jaar nog meer mogelijkheden om de keuken en woonkamer met elkaar te verbinden. Plaats de kerstboom dan op een plek tussen de keuken en woonkamer in, zodat je vanuit de je keuken en woonkamer kunt genieten van de kerstboom.

Badkamer winterproof

Buiten is het koud en juist dan wil je het in de badkamer lekker comfortabel hebben. En dat doe je dit jaar met meer dan alleen zachte handdoeken in een warme tint. Want waarom zou je de winterse decoratie beperken tot de woonkamer en keuken? 

  1. Kies hier voor een mooie kersttak of bessentak en zet deze in een mooie vaas op de badkamer. Zet daar een paar mooie kaarsen bij en een mini kerstboompje en klaar ben je voor een heerlijk me-time avondje in de badkamer in kerstsfeer. Zorgt voor mooie contrastkleuren voor bij je hout- of betonlook tegels.
  2. Vul een mooie mand met je favoriete verzorgingsproducten die jij rond de kerstdagen nodig hebt. Een luxe douchegel of heerlijke badschuim voor in bad.
  3. Leg je feestelijke make-up en sieraden alvast klaar in de lade van je badkamermeubel, zodat je er direct bij kunt tijdens de feestdagen. Ook ziet je lade er dan direct feestelijk en gezellig uit! Een mooi moment misschien om deze ook even goed op te ruimen.
  4. Vergeet niet een heerlijke geurkaars  of geurstokjes neer te zetten in de badkamer. Kies voor een warme, winterse geur, zoals kaneel, dennenhout en een vleugje sinaasappel. 
  5. Mocht je nog meer warmte willen in de badkamer en een beetje zon tijdens de donkere dagen, kies dan voor een Sunshower.

Wil je meer inspiratie en tips voor de inrichting van je keuken en badkamer, kijk dan ook eens bij de andere blogs van Brugman. Rest ons niets meer dan je super fijne feestdagen te wensen!

Meer inspiratie opdoen?

Vraag dan eenvoudig ons magazine aan en laat je verrassen door de nieuwste trends. Wil je graag advies in één van onze winkels. Onze adviseurs staan voor je klaar. Maak een afspraak en ontvang advies op maat.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken