Prijswinnaar Remco geniet elke dag van zijn nieuwe keuken

Gepubliceerd op 16-10-2017

Eind 2016 won Remco Springer de keukenwedstrijd van Brugman ter ere van het 45-jarig bestaan. Geïnspireerd door de sinterklaasperiode stuurde hij zijn motivatie in dichtvorm, maar doorslaggevend was de foto van de keuken. Deze was nog van de vorige huiseigenaren en dateerde uit 1976. Het was meteen duidelijk dat de gammele kastjes en oude apparatuur dringend aan vernieuwing toe waren. Inmiddels genieten Remco en zijn gezin dagelijks van de nieuwe Brugman-keuken en is deze niet meer uit hun woning weg te denken. Lees en bekijk hier hoe ze samen met Brugman tot dit mooie en functionele eindresultaat kwamen.

Van oud en krap naar ruimtelijk nieuw

Door de kleur en de vele kastjes was de jaren ’70-keuken donker en benauwend. Remco en zijn vriendin wilden graag een ruimtelijke uitstraling en samen met de Brugman-ontwerpers ontwierpen ze daarom een keuken zonder bovenkasten. Daarvoor in de plaats kwamen er diepe hoekkasten waardoor de hoeken efficiënt worden gebruikt als opbergruimte.

Ik ben de kok in huis en een grote eter. Eindelijk een keuken waar ik uitgebreid mijn gang in kan gaan.

Fris, strak, stoer en toch gezellig

Strak en niet teveel poespas was ook een duidelijke wens. Dat effect werd bereikt met de greeploze witte keuken in hoogglans en de stoer gestucte achterwand in de kleur antraciet. Het witte gladde aanrechtblad contrasteert mooi met de donkere achterwand en maakt de keuken helemaal af. De sfeervolle spotjes boven het aanrechtblad en in het plafond zorgen voor het juiste licht tijdens het koken en daarnaast voor warmte en gezelligheid in de strakke keuken.

Welke apparatuur?

Remco is de kok in huis en houdt van uitgebreid koken. Hij verwent zijn gasten graag met een tafel vol met verschillende gerechten en koos daarom voor twee ovens. Een grote, diepe variant en een stoomoven, ideaal om dagelijks groente en vis in te stomen voor zijn vriendin die niet zo’n vleeseter is. Om een steentje aan het milieu bij te dragen, koos hij voor inductie. Ook de Quooker, energiezuinig en praktisch in gebruik, ontbreekt niet in Remco’s keuken. De afzuigkap die de keuken stoom- en geurvrij houdt, is heel mooi weggewerkt in de koof boven het aanrecht.

Gratis Brugman magazine

Ben je geïnspireerd geraakt door deze transformatie en op zoek naar ideeën voor een nieuwe keuken? Vraag dan ons gratis keukenmagazine aan vol inspiratie en handige tips.

Home
Terug
Sluiten