Duurzame dinsdag – Brugman

Gepubliceerd op 5-09-2018

De eerste dinsdag van september staat geheel in het teken van duurzaamheid. In Den Haag wordt deze dinsdag de ‘Duurzame Dinsdag-koffer’ in ontvangst genomen die gevuld is met honderden duurzame ideeën. De duurzame troonrede wordt voorgedragen en duurzame ideeën en initiatieven krijgen een podium in politiek Den Haag. Ook bij Brugman ben je aan het juiste adres voor duurzaamheid. In deze blog lees je onze tips voor een duurzame badkamer of keuken. Benieuwd? Lees dan snel verder of bekijk onze collectie.

Tips voor een duurzaam huishouden

Maak van jouw keuken of badkamer een duurzame ruimte en draag zo jouw steentje bij aan onze samenleving. Brugman zet hier een aantal handige tips voor je op een rijtje:

 • Gebruik water- en energiebesparende mengkranen
  Mengkranen gebruik je in de badkamer en de keuken en kunnen al snel voor een hoog water- en energieverbruik zorgen. De water- en energiebesparende modellen gebruiken tot wel 50% minder water. Bovendien zorgt de ‘koud water startfunctie’ voor een extra energiebesparing van maar liefst 30%.

 • Kies energiezuinige en/of waterzuinige apparaten
  Deze tip geldt voor zowel de badkamer als de keuken. Hoe hoger het energielabel, hoe beter het apparaat is voor het milieu. Tegenwoordig is er veel huishoudapparatuur te vinden met energielabel A, A+ of zelfs A++. Deze apparatuur verbruikt minder energie, wat bijdraagt aan duurzaamheid én aan jouw portemonnee.  

 • Neem een waterbesparende douchekop
  Een waterbesparende douchekop gebruikt aanzienlijk minder water dan een normale douchekop. Door een normale douchekop stroomt gemiddeld 8,7 liter water per minuut en bij een waterbesparende douchekop is dit slechts 5 liter. Door de hoge weerstand in de douchekop lever je bovendien niks in op het gebied van comfort.

 • Inductie in plaats van gas
  Het koken op gas is over een paar jaar niet meer mogelijk en daarom kiezen steeds meer mensen voor een inductiekookplaat. Een duurzame keuze, want koken op inductie kost aanzienlijk minder energie. Bovendien bieden inductiekookplaten nog vele andere voordelen. Hier lees je meer over koken op inductie de voordelen hiervan.

 • Kies de juiste temperatuur
  Het is belangrijk om de juiste temperatuur in te stellen bij de koelkast en vriezer. Een constante temperatuur betekent een zo laag mogelijk energieverbruik. De ideale koelkasttemperatuur ligt tussen de 3 en 5 graden Celsius en voor de vriezer is dit -15 tot -18 graden Celsius. Een hogere of lagere temperatuur zorgt voor onnodig energieverbruik.

Meer van Brugman zien?

Bestel ons gratis magazine en laat je inspireren door de mogelijkheden van onze collectie. Het magazine staat boordevol sfeerbeelden, tips en ervaringen van onze klanten. Bestel nu en mis geen enkele trend op het gebied van badkamers en keukens.

Home
Terug
Sluiten