Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Met deze 5 tips creëer jij een landelijke badkamer

Gepubliceerd op 1-01-1970

De landelijke badkamer is tegenwoordig zeer populair. Wil jij graag een landelijke badkamer creëren, maar weet je niet precies hoe?  Wij helpen je! In deze blog geeft Brugman je vijf tips om jouw badkamer om te toveren tot een landelijke badkamer. Lees ze hier en laat je inspireren.

Tip 1: Kies voor rustige kleuren

Een eenvoudige manier om een landelijke badkamer te creëren is door te kiezen voor een rustig kleurenpalet. Gebroken wit, grijs- of aardetinten zijn vaak te vinden in deze badkamerstijl. Het zijn kleuren die goed passen bij natuurlijke materialen. Wanneer er andere kleuren gebruikt worden, zijn dit vaak zachte tinten zoals lichtblauw of olijfgroen.

Tip 2: Ga voor klassiek sanitair

De populariteit van de landelijke badkamer zie je terug in het aanbod van badkamerwinkels. Je ziet steeds meer klassiek of cottage sanitair terug, zoals bijvoorbeeld het vrijstaande bad op pootjes. Maar ook wanneer je hier geen ruimte voor hebt, kun je met de keuze voor het sanitair je badkamer een landelijke sfeer geven. Zo kun je in plaats van een moderne wasbak een klassieke waskom kiezen, of in plaats van een strak hangend toilet een staand toilet. 

Tip 3: Gebruik rustieke materialen 

In landelijke badkamers wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Zo zie je bij de landelijke stijl vaak houten vloeren in de badkamer. Een eenvoudigere manier om hout te verwerken is om te kiezen voor een badkamermeubel met houten deuren. Zorg er wel voor dat deze natuurlijke materialen goed tegen vocht kunnen.

Tip 4: Een goede kraan is het halve werk

Landelijke elementen kun je herkennen aan hun eenvoudige vormen. Dit geldt ook voor de kranen in de badkamer. Om je badkamer een echte landelijke sfeer te geven, kun je het best kiezen voor kranen met een eenvoudige klassieke vorm. Dit kunnen bijvoorbeeld kranen met draaiknoppen zijn, in plaats van hendels, of kranen die ingebouwd zijn in de muur.

Tip 5: Maak de landelijke badkamer met accessoires helemaal af

De makkelijkste en goedkoopste manier om een landelijke sfeer te creëren in je badkamer is door middel van accessoires. Een grote, klassieke spiegel boven de wastafel heeft al enorme invloed en is een makkelijk ingreep. Ook bij de accessoires voeren natuurlijke materialen de boventoon. Denk bijvoorbeeld aan een houten plank of een houten rek om je handdoeken te bewaren of rieten manden om spullen in te leggen.

Vraag het magazine aan

Wil jij jouw badkamer omtoveren tot een landelijke badkamer en ben je op zoek naar meer inspiratie? Vraag dan het gratis Brugman magazine aan. Dit magazine staat vol met inspirerende tips en handige opstekers. Bekijk ook eens het aanbod landelijke badkamers van Brugman en ontdek hoe je jouw badkamer landelijke maakt!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken