Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Terrazzo trend

Terrazzo is een naam voor vloerafwerking die we tegenwoordig weer veel terugzien in keukens, de badkamer en het toilet. Terrazzo was jaren geleden al een trend en momenteel weer helemaal in opkomst. Deze afwerking wordt meestal gemaakt van marmer dat in cement of klei is gedrukt en vervolgens is gepolijst. Vervolgens ontstaat er een mozaïekgeheel. Bij marmer is elk stukje uniek en zo is dat ook bij terrazzo. Zo heb je altijd een uniek patroon in je keuken, badkamer of toilet. Wil je meer weten over deze trend? Lees dan snel verder! Brugman vertelt je er graag meer over.

Waar kom terrazzo vandaan?

Terrazzo betekent ‘terras’ in het Italiaans en deze techniek is dan ook ontstaan in Italië. Vroeger werd het veel gebruikt in gebouwen, zoals ziekenhuizen en stations. Terrazzo wordt gemaakt uit gebroken natuursteen, meestal marmer. De stukjes worden vermengd met cement en water en er kunnen nog kleurstoffen naar wens worden toegevoegd. Vervolgens worden de tegels nog geslepen of gepolijst. Zo is elk stukje terrazzo exclusief, net zoals marmer of graniet.

Waarom terrazzo?

Met terrazzo beschik je altijd over een unieke badkamer, keuken of toilet. Terrazzo geeft direct veel sfeer aan elke ruimte en dat vinden we belangrijk bij Brugman. Naast stijlvol, is terrazzo ook erg praktisch. Terrazzo is stevig en de terrazzotegels zoals wij ze gebruiken staan garant voor kwaliteit. Je kunt terrazzo toevoegen in je keuken als aanrechtblad of in je badkamer of toilet op de vloer of verwerken in de meubels. Met een terrazzo keuken, badkamer of toilet weet je zeker dat je jarenlang geniet van een stijlvolle trend!

Terrazzo in verschillende tinten

Terrazzo past in elke keuken- en badkamerstijl, het is namelijk verkrijgbaar in diverse tinten en mozaïeken. Kies daarom de kleur die past bij jouw favoriete stijl. Wil je een rustige uitstraling creëren? Ga dan voor lichte kleuren en kies mozaïeken met weinig contrast. Mag het voor jou wel lekker opvallend? Dan kun je kiezen voor opvallende kleuren met meer contrast in de mozaïeken. Let er dan wel op dat de tegels hierdoor extra opvallen. Terrazzo trekt al veel aandacht, geef daarom de rest van de ruimte een neutrale kleur. Zo creëer je een unieke en stijlvolle blikvanger.

Bestel ons magazine

Ben jij ook zo’n fan van de terrazzo trend? Of wil je liever meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Bestel dan ons gratis keukenmagazine. Liever alle mogelijkheden met eigen ogen bekijken? Kom dan gerust langs in een van onze winkels. Maak van te voren een afspraak met onze keukenadviseur. Onze adviseur helpt jou met het maken van de juiste beslissing.

Magazine aanvragen
Afspraak maken