Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Marmer in de badkamer

Marmer in de badkamer is een trend en dat is niet voor niets, het staat garant voor een luxe sfeer en uitstraling. Met marmer of marmerlook tegels tover je jouw badkamer om in een heus paleisje. Je kunt gaan voor het klassieke witte marmer of voor een gedurfde, donkerdere variant. In deze blog vertellen we je meer over deze bijzondere vorm van natuursteen.

Luxe natuursteen

Marmer is gemetamorfoseerd kalksteen: een bijzondere vorm van natuursteen. Marmer staat bekend om de bijzondere tekening van aderen die in het materiaal te zien is. Omdat het een natuurlijk materiaal is, ben je ervan verzekerd dat elk stukje marmer uniek is. Marmer voelt heerlijk glad en zacht aan: daardoor is het ideaal voor in je badkamer.

Een ander voordeel van dit bijzondere natuursteen is dat het eveneens geschikt is voor vloerverwarming. Erg fijn om met dit koele materiaal toch lekkere warme voetjes te hebben in de badkamer. Echt marmer is wel vrij prijzig, daarom is het ook mogelijk om bijvoorbeeld voor marmerlook tegels te gaan. Met deze tegels geniet je zowel van de exclusieve uitstraling van marmer als van een zachtere prijs.

Tal van mogelijkheden met marmer

Het fijne aan marmer is dat het in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar is. Daardoor rijmt het goed met verschillende badkamerstijlen: van modern tot landelijk en klassiek. In de badkamer zien we veelal wit marmer. Dit past goed bij alle stijlen en voegt direct een luxe en klassieke sfeer toe aan de ruimte. Hier houden de mogelijkheden echter niet op.

Marmer is beschikbaar in allerlei kleuren: van roodbruin en taupe tot beige, zwart en grijs. Met wat donkerder marmer creëer je meteen een aangename, huiselijke sfeer. Donker met licht marmer combineren zorgt ook voor een bijzonder contrast.

Marmer combineert sowieso erg goed met andere materialen, zoals hout. Ook wat betreft het patroon zijn er diverse afwerkingen mogelijk. Afhankelijk van jouw smaak kun je met marmer altijd een badkamer creëren die aan al jouw wensen voldoet.

Integreer marmer in jouw badkamer

Vind jij een compleet marmeren badkamer iets teveel van het goede? Dan is het ook een optie om marmeren elementen in jouw badkamer te integreren. Kies bijvoorbeeld voor een unieke, marmeren wand of een aantal vloertegels met marmerlook.

Je kunt het ook in het meubilair of sanitair laten terugkomen, denk aan marmeren waskommen of een marmeren blad voor op jouw wastafelmeubel. Leuke, marmeren accessoires zorgen ook al voor een luxe en stijlvolle toevoeging. Zeeppompjes en tandenborstelhouders zijn hier een goed voorbeeld van.

Maak een afspraak

Ben jij een fan van marmer en wil je het graag in jouw badkamer integreren? Maak dan eens een afspraak met een van onze adviseurs. Zij laten je met plezier de verschillende mogelijkheden met marmer zien en voorzien je vrijblijvend van advies.

Magazine aanvragen
Afspraak maken