Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Is een vrijstaand bad jouw droom? Wij geven vier tips.

Gepubliceerd op 1-01-1970

Een van onze favoriete badkamertrends van 2017 is het vrijstaand bad. Misschien denk je dat een vrijstaand bad geen optie is in jouw badkamer? Wij helpen je graag te denken in mogelijkheden, want binnen deze trend zijn er opties genoeg! Lees onze tips hoe zowel in een kleine als grote badkamer en binnen elk budget de droom van een vrijstaand bad werkelijkheid kan worden. 

Tip 1: Creëer een illusie in de kleine badkamer.

Vrijstaand betekent niet dat het bad midden in de badkamer moet worden geplaatst. Om de bijzondere vorm van een vrijstaand bad tot zijn recht te laten komen, is het wel mooi als deze ‘lucht’ heeft aan 3 kanten. Plaats een badkamermeubel niet te dichtbij of haaks op een vrijstaand bad. Om ruimte te besparen kan je kiezen voor een reguliere wandkraan in plaats van een vrijstaande kraan. Denk ook eens aan het plaatsen van een spiegel achter het bad om de illusie te creëren dat deze vrijstaand is. Als je een kleine badkamer hebt biedt dit hopelijk perspectief.

Tip 2: Maak een statement. 

In een grote badkamer komt een vrijstaand bad diagonaal in een hoek erg mooi uit. Of maak van je bad een echte eyecatcher door het midden in de ruimte te plaatsen. Het bad plaatsen op een verhoogd plateau is ook een manier om een statement te maken. Een vrijstaande kraan bij het bad valt op en kan helpen de aandacht naar het bad trekken.

Tip 3: Bekijk het ruime aanbod voordat je kiest.

Denk je dat een vrijstaand bad alleen in een klassieke badkamer past? Zeker niet. Doordat een vrijstaand bad tegenwoordig erg trendy is, is er veel aanbod in verschillende designs. Bekijk de moderne baden van Villeroy & Boch en Riho hieronder. Dit laatste merk heeft veel moderne vrijstaande baden in het assortiment. Voor zowel klassieke als moderne baden heb je bij Villeroy & Boch ruime keus. 

Tip 4: Zoek naar een luxe uitstraling binnen jouw budget.

Een vrijstaand bad straalt veel luxe uit. De keuze van materiaal hoeft geen verschil te maken qua prijs, maar bepaald wel de uitstraling van het bad. Een solid surface bad is naadloos, isoleert goed en is van hoge kwaliteit. Daarnaast geeft dit materiaal een mooie matte uitstraling. Een bad van acryl of quaryl is kwalitatief niet beter of slechter. Kleiner budget? Ook verkrijgbaar bij Brugman en wat voordeliger zijn bijvoorbeeld de vrijstaande baden van Ben Sanitair. Maak dus een goede afweging tussen de beschikbare merken om binnen je budget te blijven. 

Meer inspiratie?

Een vrijstaand bad is ontzettend veelzijdig en er zijn mogelijkheden genoeg in zowel een kleine als grote badkamer. Grote kans dat jouw droom van een badkamer met vrijstaand bad werkelijkheid kan worden! Op zoek naar meer mogelijkheden of inspiratie? Vraag hier het Brugman inspiratie magazine aan.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken