Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

De voordelen van een randloos toilet

Een randloos toilet, ook wel een Rimless toilet genoemd, heeft geen spoelrand waar vuil en restjes achter kunnen blijven hangen. Dankzij het randloze design is het toilet extra hygiënisch en eenvoudig schoon te maken. Ook zit in dit toilet een functionele waterverdeler verwerkt, waardoor het water direct de afvoer in gaat. Een randloos toilet heeft daarnaast minder volume nodig om de juiste waterkracht te creëren om het toilet schoon te spoelen. Hierdoor is dit toilet waterbesparend. Kortom, een randloos toilet heeft vele voordelen. Benieuwd naar de mogelijkheden en de werking van dit toilet? In deze blog leggen we je stap voor stap uit wat een toilet zonder spoelrand inhoudt en waarom je dit toilet zeker zou moeten overwegen.

Hoe werkt een toilet zonder spoelrand?

In tegenstelling tot een toilet met spoelrand heeft een randloos toilet geen holte of rand en is helemaal glad aan de binnenkant. Op de onderstaande afbeelding van Villeroy & Boch wordt een toilet met en een toilet zonder spoelrand weergegeven. Op de eerste afbeelding zie je dat het spoelwater niet met genoeg kracht en volume onder de spoelrand komt en het vuil daarom niet volledig wordt weggespoeld. De randloze toiletten op de tweede en derde foto hebben dit probleem niet.

Mocht je je afvragen of er mogelijk water over de rand van een randloos toilet komt, bekijk dan het laatste model op de afbeelding. Het DirectFlush toilet van Villeroy & Boch heeft een boord, een extra feature om er zeker van te zijn dat er geen water over de rand komt. Als je toch last hebt van spattend water los je dit probleem makkelijk op door de spoelwaterhoeveelheid aan te passen. Een randloos toilet heeft dankzij het open design namelijk een lage waterkracht nodig, waardoor je met een lage spoelwaterhoeveelheid je toilet al goed schoonspoelt. Hierdoor bespaar je extra water!

De voordelen van een randloos toilet

Nu je begrijpt hoe een toilet zonder spoelrand werkt, zal het geen verrassing zijn dat dit model meerdere voordelen heeft. We hebben ze voor je op een rij gezet: 

  • Eenvoudig schoon te maken
    Geen spoelrand betekent dat je niet schoon hoeft te maken onder de moeilijke hoek van de spoelrand. Je bent dus sneller klaar!
  • Hygiënischer
    De binnenkant van een toilet zonder spoelrand is helemaal glad. Vuil kan zich dus niet hechten op lastig te bereiken plaatsen. Na elke spoeling weet je daarnaast zeker dat het toilet echt volledig gespoeld is en het water overal in het toilet is geweest.
  • Waterbesparend
    Verschillende modellen randloze toiletten zijn waterbesparend. Zonder rand is namelijk minder volume nodig om de juiste waterkracht te creëren om het toilet schoon te spoelen.

Verschillende merken randloze toiletten

Er zijn talloze merken die randloze toiletten aanbieden. Waar Villeroy & Boch een van de eerste aanbieders was, zijn er tegenwoordig ook veel andere merken die deze innovatie hebben toegepast. Zo bieden ook de innovatieve merken zoals Ben Sanitair, Duravit en Sphinx randloze toiletten aan. Vergelijk bijvoorbeeld eens de toiletten zonder spoelrand van Duravit (Rimless) en die van Ben Sanitair (Free Flush). Beide toiletten verbruiken evenveel spoelwater, de prijzen liggen dicht bij elkaar, maar het uiterlijk verschilt enorm.

Ondanks dat we het constant hebben over de techniek en voordelen van een randloos toilet, dien je ook genoeg aandacht te besteden aan het uiterlijk van je nieuwe toilet. De uitstraling is natuurlijk minstens zo belangrijk. Ga jij voor een klassiek toilet voor bij jouw klassieke of landelijke interieurstijl? Of kies jij voor een minimalistisch model voor in jouw moderne badkamer of toiletruimte?

Tips voor het kleinste kamertje in huis

Een randloos toilet is een echte aanrader vanwege de hoge mate van hygiëne. Het is dan ook erg belangrijk om het toilet en de badkamer goed schoon te houden. Benieuwd hoe je jouw kleinste kamertje in huis of de badkamer goed schoon en hygiënisch houdt? Ontdek de schoonmaaktips van Brugman! Ook een fonteintje of wastafel zorgt voor extra hygiëne in het toilet. Naast een frisse en schone toiletruimte is het ook belangrijk dat deze goed aansluit bij jouw interieurstijl. Kleed jouw ruimte bijvoorbeeld aan met een mooie spiegel en bijpassende toiletaccessoires. Ontdek de uitgebreide mogelijkheden qua interieurstijlen bij Brugman!

Een randloos toilet kopen bij Brugman

Bij het aanschaffen van een toilet is het ontzettend belangrijk dat je deze bekijkt in een showroom. Beter is het nog om werkelijk even op het toilet te gaan zitten. Want ook het comfort van een randloos toilet is natuurlijk erg belangrijk! Bovendien kan je dan samen met een adviseur bepalen wat de juiste hoogte van het toilet moet worden. Onze adviseurs vertellen je graag meer over het randloos toilet en waar de merken van elkaar verschillen. Maak een afspraak in één van onze Brugman showrooms voor een uitgebreid en persoonlijk advies.

Magazine aanvragen
Afspraak maken