Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Industriële douchewanden: strak en stoer

Industriële badkamers hebben een robuuste en stoere uitstraling. Tegelijkertijd zijn ze ontzettende stijlvol en zorgen ze voor veel sfeer. Door verschillende elementen met een bepaald uiterlijk te integreren in jouw badkamer, creëer je die prachtige, industriële stijl. Een product wat bij uitstek geschikt is om deze industriële stijl mee te benadrukken in de badkamer is bijvoorbeeld een douchewand of douchecabine. In deze blog vertellen we je hier meer over. 

Industriële keuzes voor de badkamer

De industriële stijl kenmerkt zich door een aantal elementen. Wil jij graag jouw badkamer van de industriële sfeer voorzien? Kijk om te beginnen dan goed naar welke materialen je wilt gebruiken. Hout, beton, natuursteen en en staal zijn materialen die snel voor de gewenste, industriële uitstraling zorgen. Vooral de combinatie van enkele van deze materialen resulteert in een geheel dat erg prettig is om naar te kijken. Het stoere van het beton, natuursteen en staal contrasteert op een bijzondere manier met het warme, sfeervolle karakter van hout. Daarom zien we in de industriële stijl bijvoorbeeld vaak een houten badkamerkast met een natuurstenen of betonnen waskom.

Douchecabines: stijlvol en praktisch

Zoals we hierboven al vertelden, zijn douchecabines bij uitstek geschikt om de industriële toon te zetten. Voorheen waren douchecabines vaak wit, omdat dit een hygiënische uitstraling heeft. Tegenwoordig zie je ze steeds vaker met een strak uiterlijk en in een zwarte kleur. Dit sluit perfect aan bij de industriële badkamer. Naast het stijl aspect geniet je met een douchecabine ook van praktische voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld nooit meer last van een plakkend douchegordijn.

Ook voor het tegengaan van een kletsnatte badkamervloer is een douchecabine perfect. Bij een douchecabine blijven zowel het water als de warmte waar ze horen: in de cabine. Met een douchecabine zonder plafond benut je de hoogte van jouw badkamer optimaal. Houd jij van een ruimtelijke, luxe uitstraling? Met een losse douchecabine zonder douchebak, die dus direct op de badkamervloer wordt geplaatst, lijk je optisch gezien meer ruimte over te houden en creëer je een elegante uitstraling. Des te meer reden om een douchecabine aan te schaffen!

Soho douchecabines

Een goed voorbeeld van een douchecabine met een industrieel design is de Sealskin Soho douchecabine. De strakke, zwarte lijnen in combinatie met het kraakheldere glas zijn een ware lust voor het oog. De inspiratie voor deze rauwe look ligt in New York, waar de huurprijzen de laatste jaren de pan uit rijzen waardoor startende bedrijven en horeca ondernemers uitweken naar industriële gebouwen. De designers van Sealskin namen dit als beginpunt, combineerden het met de feilloze kwaliteit waar ze zo om bekend staan en voila, daar was de stijlvolle Sealskin Soho douchecabine.

Deze cabine is verkrijgbaar met en zonder dorpel, maar net wat jou het meeste aanspreekt. De verborgen scharnieren en blinde bevestiging van de steun geven de Sealskin Soho het perfecte, minimalistische uiterlijk voor een industriële badkamer. Schoonmaken is tot slot een fluitje van een cent, aangezien het acht millimeter dikke veiligheidsglas is voorzien van een anti kalk laag. Aan de binnenkant van de douchecabine is het glas bovendien ononderbroken, daardoor droog je deze snel en eenvoudig af na je douchebeurt.

Bestel ons gratis magazine

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden met een douchecabine of ben je op zoek naar inspiratie op het gebied van industriële badkamers? Bestel dan ons gratis magazine, dat boordevol voorbeelden en tips staat en laat je inspireren.

Magazine aanvragen
Afspraak maken