Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

5 ergernissen bij het in bad doen van je peuter én de oplossingen!

Gepubliceerd op 12-09-2016

Je peuter in bad doen: het hoort bij de dagelijkse rituelen die vaak heel gezellig zijn. Toch ontstaan er vaak ergernissen bij het in bad doen van je peuter. Sommige peuters zijn namelijk niet altijd even gemakkelijk of snappen gewoonweg nog niet precies wat je zegt. Daarom hebben wij voor jou vijf ergernissen mét de oplossingen op een rijtje gezet. Hopelijk kun je hierdoor (nog meer) genieten van het badderen met je peuter!

1. Argh, mijn peuter zit de hele tijd aan de (hete) thermostaatkraan

Eén van de ergste dingen die tijdens een wasbeurt kan gebeuren, is dat je peuter zich verbrandt. En laat het nu net zo zijn dat peuters graag overal aan zitten, inclusief de thermostaatkraan die aan de buitenkant heet kan worden. De oplossing: thermostaatkranen met ‘cool-touch’. De buitenkant van de kraan wordt hierdoor niet heet zodat je kind de kraan kan aanraken zonder vervelende gevolgen. Bovendien kun je bij bepaalde kranen de maximale watertemperatuur instellen. Ideaal wanneer je kleine wel eens de neiging heeft om aan de knoppen te draaien.   

2. Help, waar is het lievelingsspeelgoed gebleven?

Tijdens het in bad doen van je peuter heb je je handen vol. Daarom is het lastig wanneer je elke keer op zoek moet naar speeltjes of andere douchespullen. Bovendien wil je je peuter niet lang uit het zicht verliezen. Zorg er daarom voor dat alles wat je nodig hebt voor de wasbeurt binnen handbereik ligt. Schaf bijvoorbeeld handige bakjes aan die je naast het bad kan zetten of aan de muur kunt bevestigen. Hierin kun je alle benodigdheden opbergen van je peuter, inclusief leuke handdoeken, washandjes en plastic badspeelgoed. 

3. Mijn peuter is nogal beweeglijk in bad  

Een peuter kan enorm genieten in bad. Sommige peuters zijn hierbij nogal beweeglijk en blijven niet rustig op één plek zitten. Hierbij kunnen ze zich gemakkelijk stoten aan de badkraan. Een badkraanbeschermer biedt hierbij uitkomst. Dit is een opblaasbaar product dat je over vrijwel iedere kraan heen kan schuiven en dient als een soort bumper. Daarnaast is het raadzaam om leuke antislip stickers in het bad te plakken om te voorkomen dat je peuter uitglijdt. Heb je meerdere kinderen die tegelijk in bad gaan? Kies dan stickers in verschillende kleuren, zodat ieder kind zijn eigen plekje in bad heeft. Zo voorkom je ruzies. 

4. Oeps, water in het gezicht en ogen

Wil je je kleine afspoelen onder de douche, maar wordt jouw peuter boos wanneer hij of zij water in zijn of haar gezicht krijgt voelt? Zet je kind dan een speciale douchecap op. Deze vangt de waterspetters op waardoor je geen huilend kind onder de douche hebt staan. Protesteert je kind heftig wanneer het haar wordt ingezeept? Maak dan gekke kapsels met shampoo en maak zo je peuter aan het lachen. Tip: neem je fototoestel mee, dit levert vaak leuke plaatjes voor later op!  

5. Mijn zeeppompjes zijn binnen no time leeg  

Ben jij bekend met de term ‘peuterpubertijd’? In deze periode wil je kind het liefst alles zelf doen, bijvoorbeeld het gebruiken van het zeeppompje. Helaas kan hierdoor heel wat zeep verloren gaan. Dit kun je echter gemakkelijk oplossen. Pak een haarelastiekje en draai deze om het mondstukje van de pomp. Hierdoor kan je peuter de pomp maar een klein stukje indrukken waardoor de zeep een stuk langer meegaat. 

Bestel ons magazine

Wil jij je badkamer helemaal kindproof maken? Je badkamer aanpassen of een nieuwe badkamer kopen is dan soms nodig. Bestel ons gratis magazine dat boordevol staat met badkamers in allerlei vormen en stijlen. Laat je inspireren door de mogelijkheden. 

 

 

Meest bekeken items

Magazine aanvragen
Afspraak maken