Engelse badkamers

Een Engelse badkamer kenmerkt zich door zijn klassieke elementen en kleurrijke patronen. De Engelse badkamer heeft een uitgesproken stijl met sierlijke vormen. De authentieke uitstraling in deze badkamer heeft veel weg van de klassieke en retro badkamer. Typische producten in de Engelse badkamer zijn de klassieke kranen, een vrijstaand bad op pootjes, een prachtig toilet met een hooghangend reservoir en de sierlijke accessoires. Daarnaast zijn blootliggende leidingen, Barok-achtige versieringen en sierstrips veel voorkomende kenmerken in de badkamer in Engelse stijl. Ben je benieuwd naar de kenmerken van een Engelse badkamer, wil je weten hoe je deze badkamer inricht of wil je graag meer inspiratie opdoen? Lees dan verder en profiteer van onze tips voor de mooiste Engelse badkamers.

Deze elementen horen bij een Engelse badkamers

Badkameradviseur Brugman

Wanneer je kiest voor een Engelse stijl in de badkamer ben je verzekerd van een tijdloze maar originele ruimte. In een Engelse badkamer komen veel verschillende tegels en natuurlijke kleuren voor. Lees onderstaande tips om jouw badkamer van een Engelse sfeer te voorzien.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur

Wanneer je kiest voor een Engelse stijl in de badkamer ben je verzekerd van een tijdloze maar originele ruimte.…

Lees meer

Wanneer je kiest voor een Engelse stijl in de badkamer ben je verzekerd van een tijdloze maar originele ruimte. In een Engelse badkamer komen veel verschillende tegels en natuurlijke kleuren voor. Lees onderstaande tips om jouw badkamer van een Engelse sfeer te voorzien.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur
Engelse badkamermeubels
Engelse badkamermeubels

Engelse badkamermeubels & accessoires

Met een badkamermeubel bepaal je al snel de sfeer in je badkamer. Daarom is het van belang dat je een badkamermeubel kiest dat past bij jouw gewenste stijl. Kies daarom voor een typisch Engels badkamermeubel en maak de badkamer helemaal af met mooie badkameraccessoires in Engelse stijl. Een Engelse badkamermeubel kenmerkt zich door zijn klassieke uitstraling. Vaak wordt er gekozen voor meubels met ronde vormen. Een typisch badkamermeubel in Engelse stijl is bijvoorbeeld een landelijk meubel van wit hout. Ook is een badkamermeubel op hoge pootjes een populair product in de Engelse badkamer. De kleuren die we vaak terugzien in deze badkamer zijn zachte kleuren, zoals wit, creme, zachtroze en olijfgroen. Kies bijvoorbeeld voor een badkamermeubel in deze kleur. Daarnaast maak je de badkamer helemaal af met Engelse badkameraccessoires. Dit zijn accessoires met een ouderwetse en stijlvolle uitstraling en zorgen voor een authentieke finishing touch aan jouw badkamer. Denk bijvoorbeeld aan sierlijke tandenborstelhouders, zeepdispensers, spiegels of mooie kaarsen.

Engelse badkamertegels
Engelse badkamertegels

Engelse badkamertegels

De badkamer heeft de uitstraling helemaal te danken aan de tegels die gebruikt worden in de badkamer. Tegels bepalen de stijl van je badkamer en laten de producten in de ruimte helemaal tot hun recht komen. Het is dus belangrijk dat de tegels passen bij de rest van het interieur. Kies jij bijvoorbeeld voor opvallende Engelse badkamermeubels in een bijzondere kleur? Kies dan juist voor lichte tegels die de uitstraling van de meubels extra doet versterken. Wanneer je kiest voor lichte badkamermeubels, dan is het een prima optie om voor een bijzondere vloer- of wandtegel te kiezen. Typische Engelse badkamertegels hebben een vintage uitstraling. Zo wordt er vaak gekozen voor tegels met een sierlijk patroon, in een klein formaat en traditionele kleuren. Olijfgroene tegels zijn een echte aanrader in de Engelse badkamer. Daarnaast kun je de wanden in de Engelse badkamer aankleden met mooie spiegels en vintage accessoires.

Engelse badkamer voorbeelden

Is een Engelse badkamer wat voor jou en wil je meer inspiratie opdoen voor het bepalen van de inrichting? Bezoek dan een van onze winkels. In onze showrooms vind je badkamer ontwerpen en helpen de adviseurs je graag bij het maken van de juiste keuzes. Wil je toch liever eerst vanuit huis oriënteren en Engelse badkamer ideeën opdoen? Vraag ons gratis keuken- en badkamermagazine aan! Dit magazine staat vol met mooie voorbeelden en inspirerende tips.

Home
Terug
Sluiten