Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Grijze badkamers: stijlvol en warm

De grijze badkamer is erg populair en zien we vaak terugkomen in de Nederlandse huishoudens. Is de grijze badkamer iets voor jou of ben je benieuwd hoe je deze badkamer het beste inricht? Hieronder lees je alles over de grijze badkamer en ontdek je de creatieve combinaties van deze badkamerstijl.

Badkameradviseur Brugman

Een betonnen badkamer, antraciet grijze tegels of grijze sanitairproducten: de mogelijkheden om een grijze badkamer te creëren zijn eindeloos. In de badkamer is grijs een ideale kleur om te combineren.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur

Een betonnen badkamer, antraciet grijze tegels of grijze sanitairproducten: de mogelijkheden om een grijze badk…

Lees meer

Een betonnen badkamer, antraciet grijze tegels of grijze sanitairproducten: de mogelijkheden om een grijze badkamer te creëren zijn eindeloos. In de badkamer is grijs een ideale kleur om te combineren.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur
Trend: grijze badkamer
Trend: grijze badkamer

De trend: een grijze badkamer

Waar voorheen wit de boventoon voerde in het interieur, wordt dit tegenwoordig steeds vaker vervangen door grijstinten. Zeker in de badkamer is dit het geval. Grijstinten zorgen voor een warme en sfeervolle uitstraling in de ruimte. Met een badkamer in grijs creëer je al snel een gevoel van wellness in de badkamer. 

Zowel in de badkamermeubels als in de vloeren en wandtegels kun je de grijze kleur terug laten komen. Wanneer je kiest voor grijze vloertegels in de badkamer is het mooi om deze te combineren met een lichte muur. Dit zorgt namelijk voor een mooi contrast. Uiteraard kun je het ook combineren met grijze wandtegels in de badkamer. Kies in dit geval voor witte sanitairproducten waarmee je het contrast creëert. 

Grijze moderne badkamer
Grijze moderne badkamer

Mogelijkheden met verschillende badkamerstijlen

De mogelijkheden met een grijze badkamer zijn eindeloos. Je kunt er iedere denkbare stijl mee creëeren. Wanneer je grijs laat terugkomen door te kiezen voor betonlook tegels, creëer je al snel een landelijke badkamer. De betonlook badkamer kan in vele kleuren en heeft een ruimtelijk effect omdat het geen voegen heeft. 

Een moderne badkamer creëer je door te kiezen voor grote, antraciete vloertegels. Combineer de grijze badkamer met zwarte elementen zoals een metalen badmeubel en geniet van een industriële badkamer. Ook kun je van jouw grijze ruimte een klassieke badkamer of design badkamer maken. Zorg in dit geval voor luxe of klassieke details, zoals sierlijke kranen en baden op pootjes.

Combinaties grijze badkamer
Combinaties grijze badkamer

Grijs is de ideale kleur om te combineren

De kleur grijs is ideaal te combineren met andere tinten. Grijs past bijvoorbeeld goed bij warme, natuurlijke kleuren, zoals bruin en groen. Houten details of meubels passen daarom ook perfect in de grijze badkamer. Wanneer je houdt van een chique uitstraling is grijs in combinatie met natuursteen een stijlvolle optie. Ook een combinatie met opvallende en felle kleuren zoals geel en blauw vallen onder de mogelijkheden. Kies jouw lievelingskleur en maak van jouw grijze badkamer jouw droombadkamer. 

Ook heeft de kleur grijs vele tinten die goed met elkaar te combineren zijn. Denk bijvoorbeeld aan donkergrijs, lichtgrijs, gemêleerd met een lichte tint, natuursteenkleur of juist een betonlook kleur. Hierdoor kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lichtgrijze badkamer met donkere of felgekleurde elementen. Ook een donkergrijze badkamer met witte sanitairproducten zorgt voor een mooie uitstraling. Houd je van een landelijke uitstraling? Denk dan eens aan een betonlook badkamer.

Grijze badkamer inspiratie
Grijze badkamer inspiratie

Inspiratie voor grijstinten in de badkamer

Wil je inspiratie opdoen voor grijstinten in de badkamer? Neem dan eens een kijkje in de badkamercollectie van Brugman. Hier vind je talloze grijze badkamers. Badkamer Anzola is een mooi voorbeeld van een betonnen badkamer. Deze lichtgrijze badkamer wordt gecombineerd met warme elementen zoals hout. 

Badkamer Brandoni is een ander prachtig voorbeeld van een grijze badkamer. Deze badkamer heeft een mat grijs design. De lichtgrijze wanden worden gecombineerd met producten in donkergrijs. 

Grijze details in de badkamer
Grijze details in de badkamer

Fris je badkamer op met grijze badkamermeubels

Is een volledig grijze badkamer voor jou iets te veel van het goede? Fris je badkamer dan op met grijze elementen. Wanneer je bijvoorbeeld een witte badkamer hebt, kleed je deze prachtig aan met opvallende grijze producten. 

In het assortiment van Brugman vind je talloze badkamermeubels in de kleur grijs. Zoals je in de eerder genoemde badkamer Brandoni ook hebt kunnen zien, kun je de badkamer stijlvol aankleden met grijze accessoires of een radiator in grijs. Zelfs een grijs toilet behoort tot de mogelijkheden van Brugman!

3d ontwerp

Benieuwd hoe deze kleur in jouw badkamer staat?

Gebruik onze gratis 3D tool en kijk hoe deze kleur in jouw badkamer staat. Probeer verschillende indelingen, materialen en samenstellingen om zo jouw ideale badkamer samen te stellen.

Mogelijkheden en inspiratie bij Brugman

Is een grijze badkamer wat voor jou of wil je meer inspiratie opdoen voor de verschillende kleuren badkamers? Bezoek dan een van onze winkels of bestel het gratis Brugman magazine hier. Dit magazine staat vol met inspirerende tips, handige opstekers en gunt je een kijkje in de badkamers bij enkele van onze klanten. Wil je graag vanuit huis jouw grijze badkamer samenstellen en indelen? Gebruik dan de badkamer 3d ontwerptool en ontdek hoe deze badkamerkleur in jouw ruimte staat.

Magazine aanvragen
Afspraak maken